Friday, 15 March 2013

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Assalamualaikum. Haiiii :D
Sambungan..
Al-Kisah..  (Taibb) Ehh.? :O

Tadaaaaaaaaaaa :"> 
 
Dari SMK Keladi ke SM Sultan Ahmad Tajuddin mengambil masa kira-kira sejam lebih utk tiba di sana. Masa dkt dalam kereta.. Alah, mcm biasa la..macam-macam rasa ada. Rasa gementar,rasa sejuk dgn aircond Toyata Wish yg dipandu oleh Puan Rosemah, dan rasa menyesal. Ehh.? :O

 
Setelah sampai dgn selamat,walaupun agak pening,nk muntah,mual (MUAL.? :O) kerana cikgu ikut jalan yg berlengkok-lengkok. Takapa,kami okay. 
Tapi,seorang rakan didapati muntah setibanya di lokasi. HIHIHIHI ;D (dah mcm pembaca berita) =,=” 
 
 
Ya,kami pun membetulkan songket akibat drp duduk di dlm kereta dlm keadaan yg agak buas. HEE :D
 
Pemantun dari SMK Taman Kenari. :')
Pada mulanya,kami lawan dgn SMK Hi-Tech. Tapi,sek depa tarik diri pada saat-saat akhir.
Pemantun kedua tdk dapat menjawab soalan dari SMK Keladi sebanyak dua kali.
Nasib membelahi kami. Alhamdulillah :')
*Kak Aliaaaa,ada kenai dak depa nie.? HEE :D*

 
Barisan pemantun puteri-puteri Keladi. :')
Kanda,dengar ya.
 HIHIHIHIHI :">
 
Pemantun dari SM Sultan Badlishah. Pesaing yg agak hebat. 
Akhirnya,kami tertewas sebab pantun pertama dari SMK Keladi tk sempat nk jawab. 
Lambat 1 saat ja. Dh bangun,baru nk bukak mulut ja. Tingg (bunyi loceng) Well,tk de rezeki.
Tapi, kami semua enjoy,sebab penghabisan yg tk dpt dilupakan. Rileks ja,sama-sama sporting. 
Masa juri tgh kira keputusan,ada pantun bebas, serius lawak AHAHA :D

  
Sedih.? Hampa.? Kecewa.? Teriyak dak.?
Tak pun. (tediaaaaa heartless gilaaaaaa -,-")  Mesti lah ada jgk sikit. Dah bt yg terbaik,tapi tkdak rezeki.:')

  
Dari Kiri : Pemantun pertama (Huda Zulkhairi), pemantun kedua (Siti Fatimah Hanim), pemantun ketiga (Aina Izati Aziz) *boleh add as friend dkt FB ;p*, pemantun kelima (Eyna Mohamad), pemantun keempat (Nor Zahirah)
 
Keputusan Pertandingan Pantun :
Johan - SMK Ahmad Tajuddin (sudah semestinya)
Naib Johan SM Sultan Badlishah
Tempat Ketiga  SMK Sungai Kob & SMK Serdang

2 comments:

Alia Laila said...

Sama ja hiasan pentas sekolah depa, dari Form 3 Kak Alia masuk pantun sampai tahun ni duk lagutu jaa xD
Keladi kut la, semua kreatif :)

Dari sekolah Kenari tu, kenai 2 orang jaa hihi :D

Seronoknya pi ramai-ramai. Dulu kami guru pengiring sorang ja. Dah la cikgu tu pun yang duk train kami. Cikgu laki pulak tu, jenuh dia nak melayan kami yang semua perempuan ni hahaha XD

Kak Alia ingat dah kawan kami yang nangeh dulu tu haha. Dia rasa bersalah sebab dia rasa macam, sebab-dia-pasukan-kami-kalah. Tapi kami watlek jewww B-)

Ahmad Tajudin toksah duk lawan dah la peringkat daerah ! Pi tunggu kat peringkat negeri dah la ! X(

aina izati said...

Well,biasa la Keladi. HEE ;D

Senior dua org ikut. Yg dua org lagi junior. Saja bawak depa utk pelapis next year haa ;')
Haa,Aina npk guru pengiring sek Taman Kenari yg laki tu. Hehe ;D Sek depa pun bawak sorang kawan.

Alololo,comelnya depa nangeh tuu. HIHI ;')

LinkWithin