Tuesday, 28 May 2013

1st Week,Holla Holly Holiday.


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Assalamualaikum. Haiiii :D

 
 Tak sangka ada jugak readers yg selalu jenguk blog yg berlink "http://ainaizati.blogspot.com/" nie kan :P Alahai,dah bersarang agaknya kan. Tapi kan, rileks-la-KitKat-kan-ada :P
 
 
Setelah tamatnya Ujian Matematik kertas 2,maka berakhirlah Ujian Pertengahan Tahun bagi tahun 2013 ini. *Ceyyyywahhh. Ayat skema* :P  
Alhamdulillah boleh buat. :) Ada senang,ada sedang-sedang saja,ada susah & ada susah SANGAT. HUH.?! HIKSS xD
Keesokkan harinya,kami sekeluarga bertolak ke KL utk ambik kakak yg belajar dkt sana & ambik barang-barangnya utk dibawa ke daerah kesayangan (Kulim leewwww) Kihkihkih xD
Haaa,next sem kakak adalah sem yg terakhir. Sat ja kan. So,kena lah angkut barang yg ada dkt hostel dia tu sikit kan. :)

Sepanjang perjalanan,kakak dok hantaq mesej ada dkt mana apa semua, kiranya suruh update dkt dia lah ada dkt mana semua. Sampai kan tk dak ayat lain dah selain :
"ada dkt mana lani.?" 
"haa,mana dah lani.?"
"dek na,ada mana dah.?"
"wehh,mana dah.?"
"jerawat,dkt mana dah lani.?" JERAWAT.? memang nk kena lempang -_-
"budak tecik,kat mana dah.?"  *sapa yg tecik tu tktau lah kan* ._. Hikss

Semua benda kita boleh bau. Kan.? Cuma satu benda ja kita tk boleh bau dgn hidung,tk boleh nampak dgn mata,tk boleh dengar dgn telinga. Iaituuuuuuuuuuu.?
Ya,pandai :) Iaitu malang. Sememangnya malang kita tk boleh bau,merasa,melihat. 
Itulah yg dinamakan "M-A-L-A-N-G | T-I-D-A-K | B-E-R-B-A-U"

Seperti yg telah dinyatakan di Twitter saya "aina_ijati" *okay,boleh follow* :P satu incident telah berlaku masa skt Highway lepas tol Tapah.
*PANGGGGG KROHH KREHHHH* Ish,tktau nk buat bunyi macam mana haa :( Lebih kurang mcm tuu lah kan. Rasa mcm terlanggar sesuatu. Nasib baik ayah dok dkt lane kiri,terus ja berhenti.
Mama,abang & saya rasa macam Wehh-Cuak-Gilaaaaa
"Hahh.?! Kenapa.?! Apa dah jadi.?!" Dengan tenangnya ayah cakap "Breakdown,breakdown"
Kami pun keluar dari kereta tgk apa yg terjadi. 
Tayar kereta depan belah kanan pecah. !_!

Pastu dengan magicnya ada sebuah kereta yg dinaiki oleh 2 org India lelaki yg bertatu dkt lengan *ingat org tk nampak lahtuu* -_- Dengan selambanya tanya "kenape bang,tayar pecah ke.?" 
Alahai carrying nya -_- 
Dan,dgn pantasnya abg mensyaki ini kerja tk bermoral seseorang. Katanya,dia dh baca banyak kali dah dkt Facebook yg menyatakan, "mereka sengaja meletakkan paku ataupun minyak di jalan utk sengaja berlaku incident mcm nie utk memperoleh untung secara 'buta'. Haihh."

Lepastu,saya teroih call kakak. Gelabah dia haa. Hehe :D Hanya mampu suruh kakak berdoa saja utk keselamatan kami sekeluarga & selamat sampai ke destinasi yg dituju. :))

Pada masa yg sama, (ceyywahh penanda wacana lagi.mesti ibu Rosemah suka nih) xD 2 orang India tu,masih ada lagi dkt situ,sengaja dok perayat ayah. Haish.! 
Lepastu,mai pulak superman cina sorang kagi naik kereta tarik tuu =,= "Kebetulan maa sye lalu sini" kebetulan katanya -_- Aiceyyy baik betui =,= Padahal nak perayat ayah jugak.

Akhirnya,abg polis peronda plus highway pun sampai. Alhamdulillah :)) Mereka hanya tukar tayar sahaja tanpa cas.
 
Terima kasih. May God blessing uolss. :))
  
Tk jauh dari highway tadi,ayah singgah dkt kedai servis kereta Michelin,iaitu di Bidor. Ayah tukar terus kedua-dua tayar depan dengan tayar yg baru.
 
Tadaaaaaaaaaaa.~ Ya,beginilah rupanya. :)) Dia spark habis. Nasib baik enjin tk jadi apa-apa.
Aiskrim Baskin Robbins pun tk sempat nk makan sampai habis. Tk lalu dah nk makan pun. Haha :DD
Ayah dah servis kereta selama 2 hari berturur-turut dah. Tapi,nk buat mcm mana,dah benda nk jadi. 
Tktau la benda nie sengaja atau takdir Tuhan. Wallahu a'lam. :))
Keadaan menjadi stabil & terus menuju ke kolej kakak & check in dkt Palm Garden Hotel IOI Resort. :))
 
 "Posing like a boss." Aiceyywahhhh, kononnya :3
Akhirnya sampai di rumah kesayangan dgn selamat. Alhamdulillah. :))

The moral of the stories : 
- Periksa kenderaan sebelum berjalan jauh.
- Jangan mempercayai sesiapa di highway kecuali plus highway yg hengsem,comel,baik lagi bergaya.
- Carilah rezeki dari sumber rezeki yg halal utk anak bini & keluarga. Hihihi.

Last but was not least..
Hadiah daripada anak-anak murid mama Sempena Hari Guru. :)
Maka,anak-anak cikgulah yg paling excited sekali masa nk bukak hadiah =,= haha. 
Adakah anda & anda pernah melakukan hal yg sama.?? Ya.?? Tahniah,kita geng. :P

 " Happy Teacher's Day to my Mom, Puan Afidawati, my Dad, Encik Aziz, my friend's mother, Puan Norizah (wuwuwuwuwu ._.) & to all teachers in the world :) "

"Tiada bokeh sekiranya tiada lampu dan tiadanya waktu malam." Ceyyyywahhh :3

3 comments:

❤Kamsiah❤ said...

bila nak dtg umah lagi ..:)

mus lim said...

@lapot Owh!?...sini...hahahaha....maaf2..sye baru jumpa..kikikikiahahahaa...wah bace ni baru tau yang akak balek skali..hahahaa..tp nape post sye je y kt atas 2 nu org lain xde ke y jd peminat awk..hahaa..xkan sye sorg je..waahh....im fans awk no one..hahaha..XD

Alia Laila said...

Eh Puan Kamsiah di komen teratas :3

LinkWithin