Wednesday, 1 January 2014

1st Year | 1st January | 1st 2014 :')

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Assalamualaikum. Haiiii :D


First, thanks to brother Kimi Jamai yang tolong 'renovate'kan blog i'ols yg dah 5 bulan berhabuk ni haa :)
Kalau nak tahu,dialah orangnya yg masuk paper Utusan pada 7/12/2013 yang lalu. Seronok jadi kawan dia. Dia baik orang. :p So, moh la kito follow-mellow blognya. (promote) :P
2014 sudah menjelma, meninggalkan tahun 2013. Sudah semestinya terdapat pelbagai cerita suka duka, pahit manis, asam garam, masam masin, sepanjang tahun kan. :)


And for this year, pemilik blog yg malas nak update blog ini telah pun menjangkau usia 18 Tahun.
Alhamdulillah, masih lagi dapat menghirup udara segar di samping berada bersama-sama dgn orang yang tersayang. Aicececece :3
Kalau diikutkan melalui tarikh lahir, sya baru sahaja mencapai usia 17 tahun 23 hari. Hihi :D <9 Disember> Oleh itu, penghantaran hadiah sempena ulangtahun hari lahir masih dibuka dengan hati yang terbuka ya.!  ._.


Apabila tibanya tahun baru, mesti semua orang nak tanam azam baru, niat baru, pengalaman baru, buka buku baru & semua yg BARU-BARU lah.!  
InsyaAllah, semoga hasil yg kita tanam,akan membuahkah hasil. :-)


 Sebenarnya ada banyak perkara yang diidamkan. Tapi,taktau laa bila akan menjadi kenyataan. InsyaAllah, one day. :)
  1. Nak buat apa yang tak pernah buat lagi =,= haha
  2. Teringin nak "berhijrah"
  3. Nak masak sedap-sedap
  4. Nak bela kucing (tapi takut kucing qengau -,-" mcm mana nie.? ><) 
  5. Nak jadi seorang akauntan ataupun menceburi dalam bidang IT.
  6. Nak jadi emcee/pengacara majlis lagi >< haha. ( Masa first time kena jadi emcee dekat sekolah, segan sangatt & rasa serious nervous gilaaaa. Dah la rostrum tuu tinggi. Mohon bina rostrum yang rendah sikit.! ) 
  7. Nak berkelah dkt tepi pantai (last berkelah pun rasanya masa kecik-kecik dulu)
  8. Nak dapat surprise masa Birthday >< hihi
  9. Nak sambut birthday ala-ala Birthday Party >< (macam ada belon-belon yg bergantung, kumpul ramai-ramai adik-beradik, kawan-kawan, boyfriend, girlfriend & semua-semua lah.! Pastu ramai yang bagi present. Mihmihmih xD )
  10. Nak belajar untuk kawal diri supaya tak NERVOUS semasa di suasana yang baru. (Perkara yang paling memalukan masa nak pi test komputer. ishishish~~ rasa mcm nak starlight dahi ja bila fikir-fikirkan balik. >< Nak tau ceritanya.? Tunggu di post yang seterusnya :p insyaAllah )
  11. Nak jumpa dengan artis yang bernama Diana Amir >< ( Tau tak kenapa nak jumpa dengannya.? Sebab sya kagum dgn sikapnya. Tengoklah bagaimana Diana Amir yang dulu & Diana Amir yang sekarang. Allahurabbi. Ish. Transformasi yang baik. :-) Dan.! ada lagi sebabnya. Hmm. Malu nak bagitau. xD )
  12. Nak borong tudung Fareeda banyak-banyak. Hihi
  13. Nak buat Light Painting sampai teror (sebab sebelum ni nak tulis nombor "9" pun terketaq-ketaq ><)
  14. Nak handphone baru. xD Kalau boleh nak iPhone6 yang akan launch tahun nie. Yeyy.! Hikss ( Dah survey dah tentang iPhone6 ni di Encik Google.) #gigih n_n
  15.  Teringin nak beli dress kak Hana Bella >< (Dok usya lama dah.dress semua cantik-cantik. Tapi sebagai seorang pelajar lepasan SPM,tak mampu lagi nak beli guna duit poket sendiri. Selalunya baju yang diminati, asyik takdak saiz :( Kalau selalu mcm nie,rasanya kena berazam untuk gemokkan diri sikit lah ni.
  

Okay dah. Ada banyak lagi sebenarnya. Kalau nak listkan semuanya, rasanya mcm sinetron berepisode dah.

Sebelum terlupa, SELAMAT KEMBALI KE SEKOLAH kepada yang masih bersekolah & tak lupa juga kepada insan yang bergelar GURU especially kepada mama & ayah. :) and tak lupa juga kepada Puan Norizah >< :3

Semoga tahun baru ni,sama-samalah kita buka lebaran baru. Corakkan kain putih dengan sifat-sifat terpuji & semoga menjadi bidadari syurga & insan yang soleh solehah. :) Aamiin. :'>

 InsyaAllah, for my next post, i will narrate my memories along with my friends and my success during the school year. InsyaAllah kalau rajin lagi. hihi

7 comments:

❤Kamsiah❤ said...

uihhh banyaknya list utk th ni hehe...sennag2 dtg la umah

Nick Nashram said...

tengah tunggu result spm la eh..agak-agak uni mana nak masuk tu? :)

aina izati said...

@Kamsiah : Hehe :) Iya, insyaAllah. :)

aina izati said...

@Nick Nashram : Ha'a. :D Tgh dok servey-2 lah ni. hehe.
Any suggestion.? :D

Irfan Iraz said...

nice blog, survey uni leklok... dr usm student =)

Ayu Zulkifle said...

Salam.. Jom singgah sini http://ayuzulkifle.blogspot.com/ =)

Alia Laila said...

Amboi Kak Kam ni, rajin betul ajak budak tecik mai rumah :B

LinkWithin