Wednesday, 12 February 2014

✿ #Photoshoot ✿


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Assalamualaikum. Haiiii :D


Minat + Suka + Hobi  = Mengisi masa lapang.

Semua orang sudah pastinya ada hobi yg tersendiri dikala kesunyian, stress dgn assignment, merajuk dgn boyfriend/girfriend, bebai kena marah dgn mak ayah.

Konklusinya, hobi lah yg menjadi peneman hati jiwa & raga.

Ada yg hobinya ber'facebook' memanjang, menyanyi, kacau orang, main game, ber'dota' (ehem hihi) & segala aktiviti yg tdk sihat utk kesihatan.


Cubalah buat aktiviti yg menyihatkan tubuh badan sikit. 

Masa buat karangan Bahasa Melayu pandai pula nak buat isi & huraian dengan baik serta bernas sekali tentang tajuk "Cara-cara mengisi masa lapang dgn perkara yg berfaedah" tapi tak amalkan pun. *okay,turut terasa*

Ingat lagi masa sekolah dulu, selalu ja kena jadi photografer sekolah yg tk bertauliah kalau ada 
apa2 event.
* "Hai, Cikgu Roslan." * :3
Sekarang ni lepas habis sekolah, berhabuk ja beg Nikon tuu haa. Jadi, dengan semangat yg berkobar-kobar terus set tempat & masa dgn kawan utk nak bawak Si Nikon jalan-jalan & bagi ada fungsi sikit. :p

Tau tak Vision Park dkt mana.? Tak tau.? Okay,sila Google pleaseee. Jangan malas.! 


Haaa, di situlah tempat strategik yg telah menjadi pilihan hati saya & sahabat yg bernama Huda bersama dgn penemannya utk ber'photoshoot' di samping berdating, jalan-jalan, & perabih minyak kereta.


Siapa cakap muslimah yg bertudung labuh tak boleh bergaya.? 



Terima kasih sebab sudi teman. Nanti kita pi lagi nahh :')


Sebenarnya ada lagi gambar-gambar, tapi cukup lah gambar ni pun. Hihi. :D

Serius, tempat ni memang best. Ada tempat joggingtasik & berdekatan dgn Masjid Abdullah Fahim.
Kalau yg dah ada 'calon' tu & mencari tempat yg istimewa untuk akad nikah, nak buat pre-wedding & sebagainya, boleh la mai Kepala Batas nihh expecially yg tinggal di Penang lah. Hihi. :D

Haa, sebelum tu, kalau tgh mencari photografer utk hari istimewa anda, boleh la ke page 
" LOVE SIGHT PHOTOGRAPHY " untuk tempahan. :) (jgn lupa utk Like)
* "'We are the candid sniper.. and will always be." * . In Shaa Allah. ;)

Kalau anda seorang yg segan silu utk nk mula berhubung dgn team Love Sight Photography ni, boleh la pm sya di facebook seperti di link kiri nih. (expecially utk perempuan) ;) 
Tapi kan, rasanya tak perlulah nk segan silu, malu-malu kucing sebab diorang memang sporting & professional services. ;)
Bos team LoveSight ni pun friendly ja tapi not available rasanya ye. :p
Kalau tempah awal dkat team ni, mereka akan berikan something pakej free. 
For more info, just contact them.
 Haaa, tunggu apa lagi, cepat2 la booking.!~~ :) ;) 


p/s : >20 March 2014< u_u

3 comments:

Alia Laila said...

Budak tecikkk lawanya gambaq hehehe. Pakai lens kontot 50mm ka ? :D

Ok, serius tak besa dengaq pun Vision Park tu kat mana. Dapat lesen kereta dah ka ? :O

20 Mac ni result keluaq ka ? Hekhek

Nick Nashram said...

kalo saya la, tengah2 bosan amek kunci kereta past drive pegi shopping mall..kalo x pegi sek main bola ngan budak2..huhu

mus lim said...

Sye bila duduk2 bosan..sye buat mende len plak utk menhilangkan bosan so apa dia selain duduk ialah?..baring..bila sampai la da bosan..so troih qoma..ttuuuuu....tidoq..ZzZzzz..hahahaa..XD

LinkWithin