Tuesday, 6 May 2014


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Assalamualaikum. Haiiii :D

* Fuhhhh fuhhhh* (buang habuk)
Amboii terer betul. Nak buang habuk pun cuma mampu hembus jaa. 

Ok setelah lebih kurang 5 bulan lebih menjadi seorang lepasan SPM yg hanya berada di rumah tanpa mencari kerja seperti rakan-rakan yang lain, sekarang sudah kembali akan menjadi seorang yg sibuk. 

Selama 5 bulan lebih, iols duduk dkt rmh ja. Best taw duduk dkt rumah,walaupun kadang2 bosan jugak. Tapi memandangkan kakak & abang dah sambung belajar, iols terasa bagaikan anak tunggal la pulak. Harhar. Best tauu. Minta apa-apa dkt mama ayah semua dapatt. 
Boleh kot kalau nak jerit "Yeyy" (Oh kakak abg, jealous please)

Dulu byk andaian yg telah tersebar pasal PLKN nih.

"Wehh, haa taktaw laa.. aku confirm punya lah nanti hg mesti dapat PLKN. Habih la. Tudiaa."

"Wehh kawan aku kata, dlm 1 keluarga tu mesti punyalah dapat pi PLKN tu. Tudiaa"

"Wehh plkn tu apa.?" - (Ali, mangsa penyembelihan)

Dan, waktu tu, iols mcm..

Lepas semak plkn tu, akhirnyaa iols terlepas drp menyertai PLKN. Yeayyy.! Dalam keluarga iols tk ada sapa pun yg dapat PLKN tu. Pastu tetiba teringat andaiani yg sdang hangat tersebar di laman sosial psal plkn tu.
Hm. Rasa mcm nak tergelak kot hidung. K.

Orang lain duduk rumah lepas habis spm selama 5 bulan lebih,, dah melalui penjelmaan semula. 
Contohnya, yg dahulunya kurus bagaikan lidi transform menjadi shrek
Tetapi, iols tetap seperti yg dahulu, malah seeeeemakin kurus. Jam pun dah longgaq haa. Seluar jeans yg sebelum ni tak payah pakai belt, sekarang kena pakai belt. :( 

Hm. Nanak "alololo" please.
Okay, sebenarnya iols masih keliru akan hala tuju iolsOleh sebab, semakan UPU tak boleh nak semak lagi, tarikh semakan masih lagi dalam misteri, iols masuk Pra-Universiti dahulu. 
Pra-U dapat dekat sekolah lama jugak. (Yeay sikitttt)
1st day
Buat masa sekarang, byk ni jela geng2 bekas dri anak buah sekolah sendiri. 
Kalau org lain tk kenal iols, mesti mereka ingat iols ni pemalu *okay jujur ja sya tk kisah* tetapi setelah anda kenal saya, insyaAllah bunyi "HAHAHA" pasti akan ada setiap hari.
Oh rasa mcm angkat bakul sendiri pulak. K dah.

Hari nie dah masuk hari yg ke-2 utk Majlis Orientasi. Alhamdulillah semuanya berjalan,berlari,merangkak dgn lancar. Akak2 senior upper six semua baik2. Oh ya, semua mcm pernah kenal ja. Haha.
Aktiviti pun fun & menarik tertarik. Terima kasih akak senior yg telah melayan kami dengan baik. :) 
Nahh kasi love sikit. (  ) :)

Nak dapat wish "Welcome back to school" pleaseeeee

2 comments:

mus lim said...

Wohoo!..stpm..hahaa..style2..XP

zalikha ibrahim said...

Welcome Back to School !! :))

LinkWithin